viernes, 22 de mayo de 2020

Super Test Series del ClàssicAmb la presència de més de 50 cotxes i 2 motos a la línia de sortida, el Súper Test Series del Clàssic ha vingut per quedar-se. Aquest nou sistema de ral·lis de regularitat amb totes les mesures de seguretat previstes per complir contra la pandèmia de la COVID-19 i amb un format reduït de contactes entre participants, varen fer que el resultat fos de satisfacció total tant per part dels participants com per a l’organització.

La secció esportiva del Clàssic va preparar un recorregut molt compacte amb un total de 180 quilòmetres dels quals 100 eren en trams de regularitat dividits en cinc parts, totes elles coincidint amb trams mítics del mundial de rallis com La Trona, Alpens- Les Lloses, Coll Merolla, Coll de Santigosa i Coll de Bracons per acabar la jornada. Per a realitzar tot el recorregut l’organització va donar un total de 6 hores per tal de completar tot el traçat passant per les comarques d’Osona, El Berguedà i la Garrotxa. 

Tornada dels dorsals

La jornada començava amb els primers equips participants sortint a les 08:30 hores del matí de la base del ral·li, ubicada al Concessionari Angel Danés de Vic, que va cedir les instal·lacions per a realitzar tots els treballs de l’organització. A poc a poc van anar passant els diversos equips sota un estricte control de seguretat i mantenint sempre les distàncies perquè tot seguit comencessin el recorregut dissenyat per a l’ocasió.  La distància mínima entre participants de 3 minuts va fer que fins els 14:00 hores anessin sortint vehicles de la zona habilitada

Vàrem tenir participants de França, Aragó i del país Valencià a més del gran gruix d’equips catalans vingut d’arreu del país.

El format STS permetia que cada equip decidís en quin moment començava els trams de regularitat, podent parar a posar combustible, menjar o descansar fora d’aquestes zones de control. 

Pel que fa al resultat final, l’equip guanyador va ser el format per JM Molas, soci del club, i l’Albert Sanchez amb un VW Golf GTI amb un total de 53.1 punts de penalització amb una mitjanes de 0,65 punts de penalització per control secret. La segona posició va ser per a l’equip format per Joan Pedragosa i Josep Beltri, també socis del Clàssic, amb un total de 79.8 punts de penalització i la tercera posició va ser per l’equip format per Edo Falgàs i Núria Vila amb  81.7 punts. Van completar el recorregut un total de 47 vehicles sense cap incidència remarcable. 

Volem agrair al nostre col·laborador Àngel Danés per l’ajuda rebuda, de l’Ajuntament de Vic, així com de l’empresa Itèria RC pel cronometratge dut a terme i com no, de tots els membres de la secció Esportiva que varen col·laborar perquè el Súper Test Series del Clàssic fos un èxit. 

Com dèiem a l’inici de la crònica aquest format ha vingut per quedar-se i ja estem preparant la 2a edició en un altre territori que comunicarem ben aviat.